Sklep

ETJA Olej z pestek granatu

31,00 


Opis

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno, w wersji organicznej olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72% odpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także, bioaktywne składniki jak garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny. Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania) Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.

Opakowanie:50ml

Opinie (0)

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.